SparkVPS – VPS & VPN Offers

Jika perniagaan dalam website anda menjadi keutamaan, mungkin anda ingin bertukar hosting kepada jenis VPS pula. Tambahan lagi kos untuk memiliki VPS sudah semakin murah. Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda 2 VPS specs dari SparkVPS.

Untuk pengetahuan anda, SparkVPS menjadi pilihan kami untuk bulan ini untuk Preview Offer mereka. Saya pilih SparkVPS sebagai VPN Server dan juga VPS Hosting.

VPN Server

OpenVZ Linux VPS
1 CPU Cores
640 MB RAM
640 MB vSwap
10GB SSD Storage
1000 GB (1 TB) Monthly Bandwidth
SolusVM Control Panel
Root Access Included
1Gbps Network Speed

VPS Hosting

Open VZ Linux VPS
2 CPU Cores
1.5 GB RAM
1.5 GB vSwap
20GB SSD Storage
2500 GB (2.5 TB) Monthly Bandwidth
SolusVM Control Panel
Root Access Included
1Gbps Network Speed

Untuk pengetahuan anda, kedua – dua Specs diatas, merupakan VPS jenis yang sama iaitu OpenVZ. OpenVZ ni merupakan jenis – jenis VPS yang menawarkan penggunaan RAM yang boleh dipinjam dari had vSwap yang telah ditetapkan. Maknanya, disamping mempunyai ramnya sendiri, ia boleh meminjam resources dari pihak hoster secara percuma. Namun tidak semua hoster memberikannya secara percuma.

Disini saya namakan yang specs kecil itu sebagai VPN kerana saya berpendapat anda boleh gunakan ia sebagai VPN untuk kegunaan Secured Connection. Namun pada masa sama anda masih boleh bangunkan sebuah blog wordpress melalui vps ini.

Untuk membina VPN anda tidak perlukan RAM, SSD Storage mahupun CPU Core. Namun anda memerlukan Private IP dan juga Internet Connection yang laju. SparkVPS memberikan anda internet speed 1gbps yang mana download transfer anda boleh mencecah 100mbps sesaat.

Untuk VPS pula, saya suggestkan specs yang kedua itu. Ia membolehkan anda running beberapa website wordpress didalamnya lengkap dengan kedai online. Pada masa sama anda masih boleh gunakan untuk pasang OpenVPN didalamnya.

Cara Dapatkan VPS Pada Harga Murah

Jika anda melawat laman SparkVPS, anda tidak akan menjumpai Offer ini. Anda perlu register akaun melalui butang yang disediakan. Kemudian ikuti langkah – langkah berikut.

Anda perlu register dahulu melalui link diatas. Kemudian klik pada menu “Budget VPS”.

Untuk pengetahuan, menu didalam ini tajuknya mungkin akan ditukar. Akan tetapi specs vps atau apa-apa promosi akan kekal seperti gambar dibawah.

Selepas itu barulah Menu seperti gambar dibawah muncul.

SparkVPS Coupon Code

Pihak SparkVPS tidak menyediakan sebarang kupon, tetapi cara untuk membeli VPS yang sedang Offer, adalah dengan register dahulu dan semak seperti diatas untuk pilih specs vps yang anda ingini.

Daftar SparkVPS

Hostmantis.com Reseller Hosting80% OFF Anually
Hostmantis.com Reseller Hosting
Reseller Hosting Offer
Dapatkan 80% diskaun pada semua pakej shared, reseller, vps dan dedicated server.
XMAS18

Leave a Reply

%d bloggers like this: